258 nəfər zəhərləndi

Səhiyyə Nazirliyinin Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəzindən AzVision.az-a verilən məlumata görə, orqanoleptik və fiziki-kimyəvi göstəricilərinə görə 2650, mikrobioloji göstəricilərinə görə 1409, toksikoloji göstəricilərinə görə 296, radioloji göstəricilərinə görə 61 yeyinti məhsulu nümunəsi laboratoriya müayinələrinə cəlb olunub. Nümunələrin 31-də orqanoleptik və fiziki-kimyəvi, 29-da mikrobioloji göstəricilərinə görə normalardan kənara çıxma müəyyən olunub.
Şadlıq evlərindən 5805 yaxma nümunəsi, 81 soyuq qəlyanaltı nümunəsi götürülmüş, yaxma nümunələrinin 84-də mikrobioloji çirklənmə aşkar edilib.
5 ay ərzində əhali arasında 258 qida zəhərlənməsi hadisəsi baş vermiş, 325 nəfər zərərçəkən olub. O cümlədən 17 botulizm hadisəsi baş verib, 35 nəfər zərərçəkən olub.
AzVision.az
Teqlər: